De PVV is fel gekant tegen het opschorten van de inzet van het raadspanel als bezuiningsmaatregel. Het raadspanel biedt burgers van Almere de mogelijkheid om hun mening te geven over actuele onderwerpen als de gemeenteraadsfracties daarom vragen en is daarmee bij uitstek een instrument om de dialoog tussen burgers en politiek te bevorderen. Wat helemaal een rare zaak is, is dat de beslissing helemaal niet aan de gemeenteraad is voorgelegd of onderwerp van gesprek is geweest in de raad.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is het een voorlopige maatregel maar intussen zijn alle deelnemers aan het raadspanel al wel geïnformeerd dat voorlopig niet naar hun mening gevraagd gaat worden. De reactie van de panelleden zal zijn dat zij zich uitschrijven en daarmee wordt het panel, dat in jaren een omvang van circa 1900 Almeerders heeft gekregen, gewoon de nek omgedraaid. "Wij gaan uitzoeken hoe dit besluit tot stand is gekomen en zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat de maatregel wordt teruggedraaid. De PVV vindt de mening van Almeerders zeer belangrijk en bezuinigingen mogen niet ten koste gaan van hun mogelijkheid om zich uit te spreken over kwesties en beslissingen die hen aangaan", aldus Toon van Dijk.

 

Nieuw PVV talent gezocht!

De PVV Almere zoekt nieuw talent voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Ben jij geïnteresseerd om mee te doen, meld je dan ook aan op het onderstaand mailadres; Meld je aan op het volgende mailadres [email protected].

 

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @sypwynia: De immigratie naar Nederland is weer terug op het niveau van voor Corona: per saldo ruim 100.000 per jaar. Ga daar maar eens…

by Toon van Dijk

Toon van Dijk

RT @DDStandaard: Fleur Agema woedend op plaatsing asielzoekers in hotels: ‘Het was eerst voor ouderen bedoeld, nu worden deze plekken wegge…

by Toon van Dijk

 

twitter