Tijdens het debat met wethouder Steunenberg over de invoering van betaald parkeren in Buiten werd één ding in ieder geval duidelijk. Toezeggingen dat betaald parkeren pas wordt ingevoerd als het centrum van Almere Buiten geen bouwput meer is zijn niets waard. Het college heeft afspraken gemaakt met de eigenaar van de C1000 parkeergarage om het betaald parkeren per 1 januari 2012 in te voeren. Maar dat zou betekenen dat het college de oren naar 1 ondernemer laat hangen in plaats van het algemeen belang van alle ondernemers te dienen en dat kan natuurlijk niet. Dus werd er een smoes bedacht.

Ondanks door de Leefbaar fractie aangedragen dekking voor uitstel van betaald parkeren, kon het uitstel niet doorgaan omdat dit belemmerd zou worden door een op het laatste moment uit de hoge hoed getoverde afspraak met de belastingdienst. Een afspraak die niemand ooit heeft gezien. Een motie van de PVV en Leefbaar om de wethouder opnieuw met de belastingdienst te laten onderhandelen werd niet gesteund, zodat er maar een conclusie mogelijk is. Dit college heeft gewoon niet de wil om op te komen voor haar noodlijdende ondernemers in Almere Buiten. En dat is treurig. Dieptreurig. 

Waar was in het debat trouwens de VVD? De zich ondernemerspartij noemende fractie gaf weer eens niet thuis. De fractie die ook geen probleem heeft met de vestiging van een coffeeshop en prostitutie op bedrijventerrein het Poldervlak heeft het zichtbaar moeilijk om aan de leiband van dit linkse college te blijven lopen. Geen wonder dat steeds meer echte ondernemers zich meer thuis voelen bij de PVV. 

 

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter