Het was weer zover gisteravond op de Politieke Markt bij de evaluatie van het cameratoezicht in Almere. Onze burgemeester wilde doen geloven dat het cameratoezicht hét middel is om de criminaliteit te bestrijden terwijl in de evaluatie staat dat cameratoezicht mogelijk invloed heeft.

Colette Bertram van de PVV benadrukte dat het grootste deel van de registraties geen opvolging kent! Met maar liefst 73% van de meldingen wordt zelfs helemaal niets gedaan. En blowende jongeren…dat is inmiddels volgens de burgemeester alleen een punt als er overlast is. Er is gespeelde verbazing bij de aanwezigen over de Almeerse bevolking die zich steeds onveiliger voelt. Die verbazing is misplaatst, aldus Colette Bertram, het aantal misdrijven in 2010 is immers met 2,3% gestegen.

Het college en de andere partijen willen dit niet horen en blijven de burger zand in de ogen strooien, ongetwijfeld de reden waarom de criminaliteitscijfers van 2010 ondanks herhaalde verzoeken van de PVV maar niet worden besproken in de Raad. Is dit college nu onnozel of is het een bewuste poging om de Almeerse burger te misleiden?

Hoe belangrijk is nu eigenlijk de aanpak van criminaliteit voor dit college?

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter