De Raad moet voor 1 Januari 2012 een nieuwe winkeltijden verordening vaststellen die regelt wanneer de winkels open mogen zijn in onze stad. De PVV is voorstander van de zondagopening van de winkels. Mensen moeten de vrijheid hebben om te kunnen winkelen wanneer ze willen en ondernemers moeten de vrijheid hebben om hun brood te kunnen verdienen wanneer ze willen.

En om deze vrijheid te behouden in de toekomst moet er een goed en duidelijk verhaal liggen. Om open te mogen zijn moet de gemeente aantonen dat er mensen van buiten naar Almere komen op zon- en feestdagen om de stad te bezichtigen, en niet alleen met het doel om te winkelen.

 

En daar lijkt het mis te gaan met de nieuwe verordening van het College. Wethouder Scholten blijft maar in cirkels draaien over of Almere nu wel of niet een stad is met een toeristische aantrekkingskracht anders dan het winkelen in het centrum op zondag.

'Volgens de wethouder is de stad is een toeristische attractie, waardoor de mensen er graag komen winkelen, waardoor het een toeristische attractie is. Maar de VVV in het stadshart zit op zondag potdicht en je zou toch verwachten dat wanneer men echt meent dat het stadshart vanwege de architectuur toeristische aantrekkingskracht heeft, dan op zijn minst de VVV in dat stadshart op zondag open is. De wethouder is zo niet erg geloofwaardig' zegt Remco Gommers.


Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @Cortes: Dank je, Rutte, VVD, D66, CDA, CU, GL en PvdA, voor het kapotmaken van NLse bedrijven door het pseudoreligieuze groene debiele…

by Toon van Dijk

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: Ze vreten een halve appeltaart als dessert. Na een diner met vlees, aardappelen, rijst en verschillende soorten groent…

by Toon van Dijk

 

twitter