Zoals eerder aangekondigd zal Colette Bertram regelmatig op deze site informatie verstrekken over de veiligheid en het veiligheidsgevoel in Almere. Wat is er zoal gebeurd in de eerste weken van 2012? Het nieuwe jaar was nog kersvers en de vuurpijlen sudderden nog na, toen twee bejaarden ruw werden overvallen in hun woning in Almere, om geld. Weerloze, oude mensen, beschamend. Eind 2011 was ook al een 79-jarige bejaarde man van geld beroofd in zijn woning. Wat staat de daders te wachten….? Een midweekend heggen snoeien in het Beatrixpark?

Maar dat was nog maar het begin van 2012. Colette Bertram somt voor u een aantal feiten op die het veiligheidsgevoel van de Almeerse burger zeker niet zullen verbeteren:

- wekelijkse vechtpartijen op de grote markt, waar aanhoudingen door de politie worden belemmerd;

- er worden harddrugs gevonden bij een scooterrijder;

- twee pogingen tot beroving door verdachten met een wapen op de meridiaan;

- een inbrakenreeks, maar liefst 14 inbraken in twee nachten op bedrijventerrein. Lang leve het Keurmerk “Veilig ondernemen”….een ondernemer vraagt zich af wat hij nu aan dat keurmerk heeft. Er  zou “schot in de zaak zijn”, aldus een teleurgestelde ondernemer.

- tieners van 16 en 17 worden vastgezet voor straatroof…voor hoe lang?

- de PVV ontvangt een brief van een bewoonster die door haar buren wordt genegeerd als zij haar beklag gaat doen over geluidsoverlast als gevolg van nachtelijke feesten die tot vroeg in de ochtend doorgaan. De vrouw telt niet in hun cultuur, die heeft niets te vertellen. Gelukkig zet de wijkagent zich tot vreugde van de vrouw enorm in om de conflicten te beheersen en niet te laten escaleren. De bewoonster voelt zich niet veilig en haar huis is onverkoopbaar terwijl zij dolgraag zou willen verhuizen;

- om 8 uur ’s morgens wordt een supermarkt overvallen, de zoveelste overval op een supermarkt. De dader ontkomt;

- een man steekt een hond neer…diep treurig dat onze burgemeester de dierenpolitie zeker niet fulltime wil inzetten, ondanks de opdracht van Minister Opstelten.

- auto-inbrekers stelen navigatiesystemen.

Ook verschijnt er een misleidend artikel in de media met de dwaze kop “Almere veiliger dan Bussum”…in vergelijking met 2006. Dit zou moeten blijken uit het rapport “Kader veiligheidsstrategie Midden-Nederland” Het blijft een wonderlijke wereld. Er worden te pas, en vooral te onpas verschillende jaren met elkaar vergeleken, kennelijk met als doel de meest gunstige cijfers uit de hoge hoed te toveren. De burger kan er geen touw meer aan vast knopen. Het goede nieuws is dat de criminaliteitscijfers van 2011 blijkbaar al beschikbaar zijn. Cijfers  waar de PVV uitermate in geïnteresseerd is en die dus ook al door de PVV zijn opgevraagd. Of we ze ontvangen en wanneer moet maar weer worden afgewacht.

Wat blijkt uit het rapport; woninginbraken steeg met 106 procent en straatroven met 40 procent. De grootste angsten van een burger! In juli 2010 riep onze burgemeester dat het veiligheidsgevoel over vier jaar, een ruime 7 moet zijn. De burgemeester mag wel opschieten dan! De PVV zal de burger op deze site blijven informeren over de ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. Keer op keer zullen wij blijven vragen naar criminaliteitscijfers en prioritering van aanpak door het college. De PVV blijft strijden voor een veiliger Almere.

 

 

 

 

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter