Tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag agendeerde de VVD de veiligheidscijfers 2011 en dat is uiterst bizar omdat de VVD die cijfers helemaal niet màg presenteren. Dat is namelijk de taak van de portefeuillehouder en dat is burgemeester Jorritsma. Is dualisme een vroege dood gestorven in Almere?

De VVD leidt aan hoogmoedswaanzin. Colette Bertram van de PVV vroeg dus direct om een ordevoorstel bij aanvang van de behandeling. Er zat niets anders op; de burgemeester moest de cijfers presenteren gaf zij toe en niet de VVD die zich deze glansrol had toebedeeld.

De VVD kon nog net uitbrengen dat zij wel erg benieuwd is naar alle voorstellen van de andere fracties om de criminaliteit in Almere aan te pakken. Zelf zijn zij in twee jaar tijd nog niet verder gekomen dan een veredelde buurtconciërge in Almere Poort, dat ze met een duur woord Signal Crime noemen. De vertoning was ronduit sneu. En wat bleek bij de behandeling van de cijfers; de fracties waren verrast dat woninginbraken, straatroven en auto-inbraken zo gestegen waren. De PVV merkt dit iedere bijeenkomst op, maar daar is men twee jaar lang stokdoof voor geweest. De PvdA had de cijfers eens bekeken, maar die bleken te moeilijk. De PvdA kon er geen beeld bij krijgen, allemaal hoge getallen, maar ja wat zegt dat nu…hoe onbenullig kun je zijn? En het merendeel van de fracties vond de presentatie van de voortgangsrapportage vooral mooi. Het CDA bij monde van de heer Hasper maakte het helemaal bont. Hij was zo blij dat Almere een relatief veilige stad is, maar ja, wie plegen nu toch al die inbraken en overvallen? Kan je het de man kwalijk nemen, zijn partij snapt niets van veiligheid, zelfs binnen zijn eigen partij ben je niet veilig, dat blijkt wel als je je wethouder als een baksteen laat vallen.

Over twee weken wordt deze soap vervolgd.

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter