Donderdagavond op de Politieke Markt vond de vervolgaflevering plaats van de bespreking van de veiligheidscijfers. VVD burgemeester Jorritsma nam de rol aan van de voorzitter en legde uit hoe de avond zou gaan verlopen, waarbij zij zich haastte te vermelden dat de VVD haar voorstellen om tot een veiliger Almere te komen direct bij aanvang zou gaan presenteren. Kortom, een vervolg op de soap van twee weken geleden toen de VVD de veiligheidscijfers wilde gaan presenteren terwijl dat de taak van het college is. Te gretig wil de burgemeester haar VVD knuffeldiertje op de pony helpen.

Na de presentie van de VVD, kon PVV-raadslid Colette Bertram niet anders concluderen dan dat de VVD de weg kwijt is. De trapezerol die de VVD zichzelf had toebedeeld om met “nieuwe” voorstellen de show te stelen, eindigde in een Salto Mortale toen Colette Bertram  haarfijn wist te aan te tonen dat de zogenaamde “nieuwe” voorstellen van de VVD op een zeer goedkope manier van de PVV waren gepikt. De PVV deed namelijk de meeste voorstellen al in december 2010 en januari 2011; uithuisplaatsing, avondklok, plaatsing in een zogenaamd tuigdorp, straatverbod (gebiedsverbod) en snelrecht. Het is duidelijk, de VVD is niet bezig met de aanpak van criminaliteit maar met een wedstrijdje verplassen. De vergadering kan hier bekeken worden.

De PVV is al vanaf dag één dat zij in de raad zit serieus bezig met de zorgwekkende veiligheidssituatie in Almere. De PVV benoemt de problemen en neemt de toenemende onveiligheid in onze stad serieus. Daarom legde de PVV donderdagavond 6 moties op tafel die concreet kunnen bijdragen tot een veiliger Almere. De verbijstering bij  Burgemeester Jorritsma en de andere partijen loog er niet om. Op de volgende Politieke Markt zal de PVV, na een korte toelichting van de moties gisteravond, de moties verder onderbouwen. 

De moties vindt u hier.

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover