Speech van Raymond de Roon, PVV-fractievoorzitter in de gemeenteraad Almere, ter gelegenheid van het aantreden van de PVV

Het is vandaag een mooie dag voor Almere: de Partij voor de Vrijheid is voortaan aanwezig in de gemeenteraad van onze stad.

En hoe! Massaal hebben burgers van onze stad gekozen voor het frisse en unieke geluid van de PVV. Met maar liefst 9 zetels in de Almeerse gemeenteraad is de Partij voor de Vrijheid in een klap de grootste partij van Almere geworden.

Maar er is meer goed nieuws: Dat de PVV heeft meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezing in deze stad, heeft met zich meegebracht dat er in Almere een beduidend hoger opkomstpercentage bij de verkiezing is gescoord dan het landelijk gemiddelde en dan wat voor Almere in het verleden gebruikelijk was.

Want inderdaad, er viel voor het eerst sinds jaren weer iets te kiezen.
Dat hebben de burgers goed gezien. Ze hebben goed gezien, dat ze bij deze verkiezing in Almere niet veroordeeld waren tot een keus uit het Almeerse politieke establishment. Maar dat ze een ècht tegengeluid konden laten horen aan die politieke elite die al jarenlang alles ritselt in dit stadhuis.

Een politieke elite, waarvan veel burgers vinden dat die nauwelijks luistert naar wat er onder de mensen leeft. Een elite die het allemaal beter denkt te weten. En veel burgers van Almere  hebben dat tegengeluid afgegeven door op de PVV te stemmen.

En terecht. Want bij het voorstellen van oplossingen waar men in ons land behoefte aan heeft, laat de PVV zich niet binden door politieke correctheid.

De PVV denkt en werkt, niet noodzakelijkerwijs altijd, maar daar waar nodig ook buiten de gebaande paden. De PVV gaat waar nodig ook in tegen de heersende opvattingen van politici, media en al die zogenaamde deskundigen.

En dat, die authentieke aanpak van de PVV, dat authentieke geluid van de PVV, dat weten meer en meer mensen in ons land te waarderen.

En al helemaal in Almere.

Ik heb gemerkt dat sommige landelijke en ook Almeerse politici de kiezers van de PVV graag wegzetten als domme, onnozele achterlijke racisten, als rancuneuze types, als mensen die gewoon niet wíllen luisteren.

Inderdaad, de PVV-stemmer heeft genoeg van al die met meel in de mond pratende politici van het establishment. Die hoeft hij niet meer te horen.

De PVV-kiezer wil klare wijn. “Klare wijn”, dat was precies de benaming van het verkiezingsprogramma van de PVV bij de 2e Kamerverkiezing in 2006.

En die klare PVV-wijn,  bevalt  - de verkiezingsuitslagen bewijzen het -  kennelijk meer en meer mensen steeds beter.

Ik heb een verzoek aan de andere partijen. Gaat u vooral door, dames en heren, met het verketteren en demoniseren van de PVV-stemmers.
Houdt u dat alstublieft de komende jaren vol.

Wij varen er wel bij. De mensen laten zich niet meer afschrikken door uw verschrikkelijke en leugenachtige teksten over de PVV.

De PVV is tegen de verdrukking in, gegroeid. En zal daar tegenin blijven groeien.

Of u ons nou lust of niet, dat is de boodschap die is afgegeven met die fantastische verkiezingsuitslag in Den Haag en in Almere.
De verkiezingsuitslag geeft een politieke aardverschuiving weer.

Veel burgers kijken anders naar de problemen en oplossingen in onze samenleving, dan de traditionele politieke partijen. Ook veel jongeren en allochtonen hebben voor de PVV gekozen.

De grote vraag is: zijn de traditionele partijen in deze gemeenteraad bereid die nieuwe zienswijze de ruimte te geven die haar toekomt?

De PVV-kiezers hebben zich massaal uitgesproken: zij willen dat de PVV de ruimte krijgt die haar toekomt.

Zij kozen, met de PVV, voor méér veiligheid en voor minder islam.

raymond eed

Fractievoorzitter Raymond de Roon legt de eed als gemeenteraadslid af (foto Friedländer)

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter