De PVV fractie in Almere heeft besloten om 2 januari jl. niet op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente te verschijnen. Uit navraag van de PVV fractie bleek dat de kosten voor de gemeente van de receptie dit jaar niet lager, zoals in veel gemeenten het geval, maar hoger uitvallen. 

Uit beantwoording van vragen van de PVV bleek dat de kosten van de receptie voor de gemeente in 2010 op € 48.728,00 uitkwamen en dat de kosten voor 2011 op € 49.351,00 worden geraamd. De totale kosten voor de receptie worden geschat op € 58.851,00. Ook de Vereniging Bedrijfskring Almere draagt een deel van de kosten. De PVV zal later nog navraag doen waar de kosten daadwerkelijk op zijn uitgekomen.

De PVV vindt kosten voor dergelijke feestjes veel te hoog. De gemeente en ook de PvdA lieten weten dat het ook een feestje voor de Almeerse burger is maar daar klopt niets van. Pas vanaf 21.30 uur was de receptie voor inwoners die niet genodigd waren toegankelijk. 

Verder blijkt uit de door de PVV opgevraagde informatie dat er door de gemeente voor zaalhuur een bedrag van € 6.250,00 aan zaalhuur aan de Kunstlinie wordt betaald. Die instelling ontving in de afgelopen jaren miljoenen aan subsidies van de gemeente. 

 

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter