PVV raadslid Rene Eekhuis heeft wethouder Ben Scholten van Almere geattendeerd op de mislukte onderhandelingen tussen de initiatiefnemers achter I Challenge en de gemeente Noordoostpolder.

PVV'er Eekhuis wil niet dat de circa 400 geplande banen voor Flevoland verloren gaan en heeft bij Scholten aangedrongen contact op te nemen met de mensen achter I Challenge. Scholten heeft dat uiteindelijk gedaan en aan Eekhuis laten weten dat een gesprek gepland is.

Eekhuis kwam in actie nadat hij uit de media vernam dat de onderhandelingen met NOP definitief waren misgelopen. Hij nam contact op met I Challenge en mocht het businessplan inzien. Daardoor raakte hij er van overtuigd een dergelijke grote publiekstrekker voor Flevoland en Almere niet verloren mag gaan. "De plannen zien er goed uit en bij realisatie van die plannen worden er 800.000 bezoekers verwacht en komen er circa 400 Flevolandse banen bij. Daarom heb ik contact opgenomen met Scholten. Ik hoop dat hij erin slaagt de initiatiefnemers over te halen zich op Flevoland te blijven richten.", aldus Eekhuis.   

I Challenge moet een centrum voor durfsporten worden zoals jetskiën, parachutespringen en diverse autosporten. 

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover