De PVV fractie heeft vragen aan het college gesteld naar aanleiding van het feit dat burgemeester Jorritsma zitting heeft in het comité van aanbeveling van Hogiaf. De PVV acht het te bizar voor woorden dat de Almeerse burgemeester een functie bekleedt bij deze aan de orthodox islamitische Fethullah Gülenbeweging gelieerde club en roept de burgemeester op de functie onmiddellijk neer te leggen.

Hogiaf is de Turkse afkorting van ‘Federatie van Jonge Ondernemers in Nederland'. In het onlangs verschenen rapport van prof. Martin van Bruinessen wordt deze beweging genoemd als een instelling die onder directe invloed van de Gülenbeweging staat. Het rapport noemde de Gülenbeweging nog net niet staatsgevaarlijk maar dat het hier gaat om een beweging die een gedachtengoed aanhangt dat lijnrecht tegen ons vrijheidsdenken ingaat is duidelijk. Het rapport van Van Bruinessen vormde voor minister Donner aanleiding het toezicht op de Gülenbeweging te verscherpen. In de Tweede Kamer heeft de PVV zich uitgesproken voor het stopzetten van alle subsidies aan instanties die aan de Gülenbeweging gekoppeld worden. 

Vast staat dat de beweging homoseksualiteit verwerpt en mannen boven vrouwen stelt. De aan Gülen gelinkte instanties als Hogiaf trachten door zich voor te doen als gematigde instanties aan invloed te winnen. Kennelijk heeft burgemeester Jorritsma zich ook voor het islamitische karretje van Hogiaf laten spannen. De vragen van PVV'er Toon van Dijk zijn hier te vinden.

 

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter