PVV raadslid Toon van Dijk heeft het college gevraagd naar de gevolgen van bedreigingen van de wereldvoorzitter van de Ahmadiyya Moslim Vergadering.

1. Heeft u kennis genomen van de uitlatingen aan het adres van PVV kamerlid Geert Wilders van de wereldvoorzitter van de Ahmadiyya Moslim Vergadering: “Listen carefully – You, your party and every other person like you will ultimately be destroyed..."?*

 2. In hoeverre en op welke wijze is de Ahmadiyya moslim gemeenschap waarmee uw college overleg voert over de stichting van een moskee in Almere, gelieerd aan de Ahmadiyya Moslim Vergadering?

 3. Is uw college bereid ferm afstand te nemen van deze bedreigende uitlatingen door het overleg met de Ahmadiyya gemeenschap over de stichting van een moskee in Almere onmiddellijk te staken? Zo nee, waarom niet?

Toelichting:

De voorzitter van de Ahmaddiyya Moslim Vergadering heeft zich tijdens een bezoek aan Nederland in bedreigende bewoordingen uitgelaten over Geert Wilders, de PVV en iedereen die het gedachtengoed van de PVV met betrekking tot de islam aanhangt. Het college van Almere voert gesprekken met de Ahmadiyya moslim gemeenschap om te komen tot de stichting van een moskee in Almere. De PVV stelde daar al eerder vragen over.*

* http://www.alislam.org 

* http://gemeenteraad.almere.nl 

 

 

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter