Vele malen vroeg Colette Bertram het afgelopen jaar om de criminaliteitscijfers van 2010.  Ze waren nog niet beschikbaar, ze kwamen eraan of ze moesten nog “omgerekend” worden. In juni jl. werd weer beloofd dat ze eraan kwamen maar weer werd er niets ontvangen. De VVD wist afgelopen donderdag echter ineens te melden dat zij ze wel hadden ontvangen. Lang geleden en ruim op tijd. Via de dagmail. De burgemeester knikte instemmend.

Draaikonterij, niks meer en vooral niks minder. Afgelopen vrijdag is er door ambtenaren op het stadhuis op verzoek van Colette Bertram, gezocht naar de dagmail waarnaar de VVD verwees. Dagelijks ontvangen raadsleden deze informatie. De ambtenaren hebben de verzonden dagmail mèt criminaliteitscijfers van 2010 niet gevonden. Een flutzin dus in het Oostvaardersakkoord 2010-2014, waarin het college stelt: “We communiceren actief over de resultaten binnen het veiligheidsbeleid, nadrukkelijk ook naar de gemeenteraad”. We hebben een (VVD) burgemeester met boter op haar hoofd.

Ook een poging van Burgemeester Jorritsma om de criminaliteitscijfers van de eerste helft 2011 wat op te poetsen, viel afgelopen donderdag op de Politiekemarkt jammerlijk in het water. Vol enthousiasme werd verkondigd dat er maar liefst 100 verdachten zouden zijn aangehouden bij woninginbraken. De aanpak zou werken! Volgens de PVV is niets minder waar. Woninginbraken stegen het eerste half jaar met maar liefst 83% wat inhoudt 139 inbraken per maand! Dan kun je toch niet zeggen dat de aanpak werkt.

Dit zijn de cijfers van het eerste half jaar 2011…onomwonden:

 • Woninginbraken gestegen met 83%. Dit betekent 139 inbraken per maand.
 • Auto-inbraken gestegen met 19%. Dit betekent nu bijna 107 autokraken per maand. En wat blijkt, de politie laat op 25 november 2011 weten dat er een auto-inbraken-golf gaande is. De golf die al was ingezet is een tsunami geworden.
 • Drug- en alcoholoverlast is gestegen met 50%
 • Overvallen gedaald met 33% maar nog wel altijd 3 overvallen per maand.
 • Straatroof gestegen met 100% Dit betekent nu ruim 27 straatroven per maand.
 • Jeugdcriminaliteit gestegen met 16%. Dit betekent dat er nu 133 keer per maand sprake is van criminaliteit door een jeugdige.
 • Brom- fiets en scooterdiefstal is gedaald met 22% maar dat betekent nu nog steeds 66 gevallen van diefstal per maand.
 • Inbraak bedrijventerrein is gedaald met 31% wat nog altijd inhoudt dat er 10 inbraken per maand plaatsvinden.
 • Inbraken bij bedrijf/instellingen is gedaald met 22%, dit houdt in dat er 56 inbraken per maand zijn.  

Onze burgemeester is een draaikont. Op 25 mei jl. liet zij in een interview bij Omroep Flevoland weten dat er veel veelplegers voor woninginbraken zijn aangehouden. Wat zegt onze burgemeester op 24 november 2011? Dat bij woninginbraken zeer weinig veelplegers worden aangehouden. Snapt u het nog? Er is ook een landelijke stijging van woninginbraken” probeert onze burgemeester nog verzachtend te zeggen. Een zoethoudertje. Landelijk van 2008 t/m  2010, spreken we over een gemiddelde stijging van 10%. Let op….in Almere alleen al in 2010 37,4% en de eerste helft van 2011 83%.

 Een kleine greep uit de krantenkoppen van de laatste dagen: 

 • Een zwarte piet is in een stadsbus mishandeld;
 • Casino Fair Play in Haven is door twee gewapende mannen overvallen. Een personeelslid is met een wapen bedreigd;
 • Bewoners Twickellaan zijn vandalisme meer dan zat, maar liefst 24 incidenten in twee jaar tijd. Ondanks verzoeken aan de gemeente werd hier 2 jaar lang niets aan gedaan.
 • Hangjongeren terroriseren Staatsliedenwijk. De PVV stelde in september 2010 al de ongeregeldheden op het Saffraanplein aan de kaak. De burgemeester wilde het vooral niet groter maken dan het is. Een politieman werd zelfs bedreigd met de dood. En nu? …Nu heeft de groep zich verplaatst naar de Staatsliedenwijk. De buurt heeft te maken met bedreigingen, vechtpartijen, alcohol- en drugsgebruik en dealen. Het tuig is niet opgepakt.
De burgemeester wil het vast niet groter maken dan het is. 

PVV woordvoerder Colette Bertram zal met ingang van volgend jaar met de regelmaat van de klok op deze site de burger informeren over criminaliteit in Almere. Wij vertellen wat er ècht gebeurt in Almere. De PVV poetst geen cijfers op, het is zoals het is. De PVV begrijpt dat de Almeerse burgers zich onveiliger voelen. En dat blijft zo als het college de andere kant uitkijkt en ieder ingrijpend “incident” klein blijft maken of het af doet als een akkefietje. De burger heeft recht op de waarheid. 

 

 

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @Cortes: Dank je, Rutte, VVD, D66, CDA, CU, GL en PvdA, voor het kapotmaken van NLse bedrijven door het pseudoreligieuze groene debiele…

by Toon van Dijk

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: Ze vreten een halve appeltaart als dessert. Na een diner met vlees, aardappelen, rijst en verschillende soorten groent…

by Toon van Dijk

 

twitter