De bewoners aan het Drakensteijnpad willen graag de versleten bankjes verven maar krijgen daarvoor –zonder opgave van reden- geen toestemming van de afdeling beheer van de gemeente. Dat blijkt uit een brief (pdf) die de bewoners aan de raad hebben gestuurd. Daarmee komt het college haar belofte aan de bewoners niet na.

Tijdens een buurtbijeenkomst onlangs in Almere Buiten, waarbij PVV-raadslid Annette Raijer aanwezig was liet wethouder Steunenberg weten aan de aanwezigen:  ‘u komt met initiatieven, wij als gemeente zullen faciliteren’. ‘Het is wel duidelijk dat deze woorden dus gebakken lucht zijn’ laat Annette Raijer weten. ‘Na het weghalen van speeltoestellen in de Seizoenenbuurt krijgen we nu dit. Steunenberg moet opkomen voor de bestaande stad maar ze laat de bestaande stad dus gewoon verloederen’.

De PVV is van mening dat dit soort initiatieven moeten worden beloond. De PVV roept het college dan ook op haar belofte aan de bewoners na te komen en de bewoners te faciliteren om hun bankjes te kunnen verven.

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover