In reactie op het bericht dat de PVV wegblijft bij de nieuwjaarsreceptie omdat daar € 60.000,-- van de Almeerse belastingbetaler wordt verbrast, wringen de elitaire feestneuzen zich in allerlei bochten om hun gedrag goed te praten.

De VVD stelt dat de PVV had kunnen instemmen met een plan van de SP om de vergoeding voor raadsleden te korten en dat niet deed. Volgens Miranda Joziasse van de VVD omdat er een meerderheid voor het plan dreigde. Joziasse moet terug naar school. Alleen de PvdA schaarde zich achter het plan van de SP, zodat het plan op de steun van slechts 7 raadsleden kon rekenen (vreemd genoeg waren maar liefst 3 raadsleden van de PvdA bij de stemming afwezig). De werkelijke reden dat de PVV het plan van de SP niet steunde was natuurlijk dat de PVV zelf een beter plan had ingediend voor de bezuinigen op de raad. Namelijk dat ieder raadslid gewoon zelf voor het eten en het borrelen op de Politieke Markt gaat betalen. Een plan dat zelfs op steun van de VVD kon rekenen.

Ook burgemeester Jorritsma doet een duit in het elitaire feestzakje door te verklaren dat iedereen welkom is. Ook dat is niet waar. Uit het programma blijkt dat de receptie van 19.00 uur tot 20.30 uur besloten is en dat pas daarna iedereen welkom is. Als je je aanmeldt via een uitnodiging die is weggestopt op de site van de gemeente tenminste. Dat niet iedereen in de schouwburg past is duidelijk en de Almeerse elite die netjes een uitnodiging in de bus kreeg staat er al. Er zijn kennelijk toch mensen die een voorkeursbehandeling krijgen.

De afwezigheid van 3 raadsleden van de PvdA bij de stemming over het plan van de SP maakt dat PvdA fractievoorzitter Van der Pauw toch echt een toontje lager moet zingen. Het heeft er alle schijn van dat de PvdA voor de bühne instemde met het voorstel van de SP maar door met drie fractieleden weg te blijven bij de stemming het voorstel feitelijk de nek omdraaide. Zo kennen we de PvdA weer. 

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter