In een artikel in Almere Vandaag wordt gesteld dat fractievoorzitters van alle partijen in de Almeerse raad hebben afgesproken dat termen als 'straattuig' 'geteisem' en 'schorriemorrie' niet meer zullen worden gebruikt. Niets is minder waar. Toon van Dijk was namens de PVV bij het fractievoorzittersoverleg van 25 januari jl. aanwezig en een dergelijke afspraak is niet gemaakt.

Sterker nog. Burgemeester Jorritsma, die twee raadsleden onlangs zelf overigens nog de verwensing 'azijnpissers' toeworp, stond alleen in haar beklag. Ook Nico van Duijn van Leefbaar Almere, die nu kennelijk onder de druk van burgemeester Jorritsma bezwijkt, zag tijdens het overleg nog geen enkel bezwaar tegen het gebruik van deze termen. Colette Bertram, die gisteren door burgemeester Jorritsma werd aangesproken, heeft tijdens het debat ook direct laten weten dat zij haar taalgebruik onder geen beding verandert zolang straattuig onze politie aanvalt en Almeerse burgers 's-ochtends moeten ontdekken dat hun auto's op de kant liggen.

Wat de PVV betreft liggen de feiten helder. Als burgemeester Jorritsma eindelijk eens optreedt tegen het straattuig en dat geteisem de straten van Almere uitveegt, dan hoeven wij die termen niet te gebruiken. Zolang burgemeester Jorritsma een 'jongere die een ambulancebroeder bedreigt' geen tuig durft te noemen, kunt u van de PVV verwachten dat de PVV geen blad voor de mond neemt. Net zo lang tot de burgemeester doet wat zij moet doen: voor uw veiligheid opkomen.

 

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter