Tijdens de behandeling van het door de PVV raadslid Rene Eekhuis geagendeerde onderwerp over de veiligheid op het bedrijventerrein Poldervlak was de belangstelling enorm. Alhoewel het verzet van de PVV tegen de vestiging van een coffeeshop en een bordeel op het Poldervlak door de massaal opgekomen ondernemers en bewoners van de molenbuurt werd gesteund, zijn de collegepartijen volledig doof voor de argumenten van de PVV en de ondernemers.

Ook zogenaamde ondernemerspartij VVD blijkt de plannen van het college om van het Poldervlak een speeltuin voor criminelen te maken van harte te ondersteunen. Het CDA, dat nota bene in haar landelijk verkiezingsprogramma heeft staan dat het voor nul coffeeshops gaat, blijkt in Almere voorstander te zijn van een extra coffeeshop. Slappe hap allemaal; daar hebben de ondernemers in Almere helemaal niets aan. Uiteraard zijn ook de linkse junkieknuffelaars van de PvdA groot voorstander van drugsgebruik in de buurt van basisscholen. In de directe nabijheid voor de voorgenomen vestigingsplaats van de coffeeshop liggen twee basisscholen.

De PVV boekte gelukkig ook succes. Het plan van de PVV om tot een veiligheidskeurmerk voor het Poldervlak te komen werd door mevrouw Jorritsma omarmd. Maar daarmee zijn de plannen voor de komst van de coffeeshop en het bordeel nog niet van de baan. De PVV zal zich daartegen blijven verzetten. Het wachten is nu eerst op het drugsbeleid van het kabinet. Daaruit zal blijken hoe het afstandscriterium van 350 meter tussen coffeeshop en basisschool moet worden uitgelegd. 

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter