• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Tijdens de Politieke Markt van gisteren liet wethouder Scholten zien dat hij wel een heel kort lontje heeft. PVV raadslid René Eekhuis confronteerde de wethouder Economische Zaken met het feit dat er geen enkele groei zit in de Almeerse werkgelegenheid.

Daarentegen staat de wethouder wel lachend klimaatommetjes en het recyclen van oude vodden te promoten. Terwijl René Eekhuis geen onvertogen woord richting de wethouder uitsprak schoot Scholten volledig uit zijn slof.

Hij voelde zich gekleineerd en wilde serieus genomen worden. Ook gaf hij aan dat hij zich iedere dag te barsten werkt. Dat laatste mogen we natuurlijk gewoon verwachten van een wethouder die maandelijks meer dan € 8.000,00 opstrijkt. Het zou wat zijn als hij dat niet deed. Ook gaf de wethouder aan dat hij wellicht geen vragen van René Eekhuis meer zou beantwoorden. 

De reactie van de wethouder geeft aan dat hij zich realiseert dat hij zijn doelen niet haalt. Inmiddels is herhaaldelijk toegegeven dat de doelstelling van 100.000 banen gewoon niet gehaald gaat worden. Een integraal onderdeel van de schaalsprong is daarmee gewoon mislukt. Zijn boze oprisping laat ook zien dat hij zich zichtbaar ongemakkelijk voelt bij het feit dat hij als wethouder Economische Zaken allerlei klimaatonzin moet staan te verkopen terwijl zijn doelstellingen meer en meer in rook opgaan. Intussen blijven allerlei vragen open staan. Zo lijken de doelstellingen ineens bijgesteld zonder dat de raad daarover werd geïnformeerd. Die doelstellingen zouden nu pas in 2040 hoeven worden gerealiseerd in plaats van in 2030. En ook 2040 lijkt geen harde eis meer. De PVV is natuurlijk niet onder de indruk van een boze wethouder en zal hem binnenkort in een debat nader aan de tand voelen. 

De wethouder die uit zijn slof schiet is hier te zien.

Nieuw PVV talent gezocht!

De PVV Almere zoekt nieuw talent voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Ben jij geïnteresseerd om mee te doen, meld je dan ook aan op het onderstaand mailadres; Meld je aan op het volgende mailadres [email protected].

 

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

 

twitter