• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Wethouder Peeters zegde de PVV gisteren toe onderzoek te doen naar de orthodox islamitische achtergrond van de Weekendacademie.

PVV fractielid Toon van Dijk stelde onlangs schriftelijke vragen aan het college naar aanleiding van de voorgenomen vestiging van de Weekendacademie in Almere. In de beantwoording liet het college weten dat er geen banden zouden zijn tussen de Weekendacademie en de stichting Educatieve Begeleiding Amsterdam (EBA). EBA wordt veelvuldig in verband gebracht met de orthodox islamitische Fethullah Gülenbeweging.

De PVV confronteerde de wethouder echter met informatie waaruit blijkt dat de Weekendacademie en de stichting EBA op hetzelfde adres in Amsterdam zijn gevestigd, dat beide stichtingen dezelfde directeur hebben en dat de stichtingen ook twee bestuursleden delen. Informatie die voor iedereen toegankelijk is in het handelsregister van de Kamer van Koophandel maar die door het college al dan niet bewust over het hoofd was gezien.

Geconfronteerd met de informatie zegde de wethouder toe de achtergronden van deze organisatie nader te zullen onderzoeken. De PVV hoopt dat het college tot het inzicht komt dat er geen enkele kans mag bestaan dat een organisatie die in verband wordt gebracht met homohaat en vrouwenonderdrukking zich in Almere kan vestigen, laat staan dat die organisatie subsidie krijgt.

Bericht Omroep Flevoland

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: Natuurlijk moet de Oekraïne nooit lid worden van de NAVO (en de EU). Een bufferstaat tussen het Westen en Rusland is…

by Toon van Dijk

 

twitter