• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Het bestemmingsplan Poldervlak dat morgen in de raad behandeld wordt zorgt mogelijk voor een uittocht van ondernemingen en banen uit Almere. De PVV fractie heeft de laatste weken met meerdere ondernemers gesproken die aangeven dat het door de plannen van dit college niet langer aantrekkelijk is nog op het Poldervlak te ondernemen.

De komst van een coffeeshop zal voor een toename van overlast en criminaliteit zorgen en noodzaakt de ondernemers tot nog meer investeringen om hun panden te beveiligen. Daar bovenop komt dat het nieuwe plan ondernemers in hun mogelijkheden beperkt waardoor de bedrijfspanden in waarde dalen. Meerdere ondernemers bereiden planschadeprocedures tegen de gemeente voor. Ook bedrijfsvereniging VBA heeft zich tegenstander verklaard van de nieuwe plannen.

De PVV steunt bewoners van de Molenbuurt en ondernemers op het Poldervlak in hun verzet tegen het nieuwe bestemmingsplan. De PVV zal dan ook tegen het plan stemmen. De vraag is nu of de VVD fractie eindelijk eens opstaat tegen haar eigen wethouder Scholten, die keer op keer laat zien geen oog te hebben voor de belangen van de Almeerse ondernemers. Almere zegt excellent gastheerschap voor ondernemers na te streven. Daar komt met deze wethouder niets van terecht. De volstrekt onnodige vestiging van een coffeeshop op het Poldervlak is daarvan het laatste, treffende bewijs.

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: Natuurlijk moet de Oekraïne nooit lid worden van de NAVO (en de EU). Een bufferstaat tussen het Westen en Rusland is…

by Toon van Dijk

 

twitter