• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Wat het college betreft moet de burger niet zo zeuren over zijn stinkende, van maden vergeven groene duobak. Het is namelijk de beloning voor het scheiden van afval.

Bijna een jaar geleden is door mevrouw Van Modem een burgerinitiatief gestart voor het vaker legen van de duobak. Na maanden van uitstel was de maat voor een deel van de raad vol. De vraag die gisteren door ook de PVV werd gesteld: ”Gaat u de groene duobak in de komende 3 maanden weer iedere week legen?”

Ondanks dat een grote groep Almeerders overlast ervaart kan, wat wethouder Anker betreft, de burger gewoon stikken in zijn afval. Simpelweg omdat het niet in het straatje past van dit college. Als argument wordt gewezen op het kostenplaatje van €700.000,- om gedurende deze periode weer wekelijks te legen. Dit zou de burger moeten ophoesten, aldus de wethouder.

Wat de PVV betreft hoeft de burger helemaal niets op te hoesten voor het vaker legen van de duobak. Door afval te scheiden doet de burger het werk van de gemeente. Dus niet mijn afval maakt winst, zoals het college steeds roept, maar mijn burger doet het werk. Het benodigde geld kan worden gevonden door één of meerdere onzinnige multiculturele subsidies te schrappen. 

Het burgerinitiatief werd gisteren dus simpelweg terzijde geschoven door het college, met steun van VVD, PvdA, D66, CDA, CU, en fractie Visser. Aan inspraak door burgers heeft dit college geen behoefte. Daar haalt het de neus voor op.

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: Natuurlijk moet de Oekraïne nooit lid worden van de NAVO (en de EU). Een bufferstaat tussen het Westen en Rusland is…

by Toon van Dijk

 

twitter