• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Enkele weken geleden sijpelden de eerste signalen door dat het onderwijs aan hoogbegaafden vanaf komend schooljaar vanwege financiële tekorten mogelijk moet worden beëindigd. Chris Jansen wil dat voorkomen.

"De afgelopen periode hebben we ons sterk gemaakt om het aantal zwakke scholen terug te dringen maar dit is net zo belangrijk. Deze hoogbegaafde kinderen hebben onderwijs op hun eigen niveau nodig om het aanwezige talent volledig tot ontwikkeling te laten komen. Er is extra geld nodig voor deze vorm van passend onderwijs en niet alle ouders zijn in staat dat uit eigen zak te betalen. Het kan wat de PVV betreft niet zo zijn dat hoogbegaafde kinderen van die ouders buiten de boot vallen. Bovendien is natuurlijk de Almeerse economie gebaat bij zoveel mogelijk talentontwikkeling van deze kinderen".

De PVV zal bij de behandeling van begroting 2012 een motie indienen om continuïteit van deze onderwijsvorm voor alle kinderen te garanderen. Samen met de onderwijsinstellingen en misschien ook wel het bedrijfsleven moet het toch lukken om ook deze kinderen te helpen het maximale uit hun mogelijkheden te halen. Binnen de impulsmiddelen voor het onderwijs kan deze ruimte wat ons betreft worden gevonden.

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: Natuurlijk moet de Oekraïne nooit lid worden van de NAVO (en de EU). Een bufferstaat tussen het Westen en Rusland is…

by Toon van Dijk

 

twitter