• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Wethouders Scholten en Duivesteijn hebben in het dossier Retailpark Almere Poort zodanige fouten gemaakt dat hun positie wat de PVV betreft volstrekt onhoudbaar is geworden.

In het bestemmingsplan van 2007 is de doelstelling voor het retailpark nog uitsluitend 'thematische detailhandel'. Onder verantwoordelijkheid van wethouder Duivesteijn is in 2010 een wijziging in dat bestemmingsplan opgenomen. Maar op geen enkele manier is de raad toen expliciet gewezen op het feit dat met die wijziging een ingrijpende beleidswijziging werd doorgevoerd. Het raadvoorstel maakt zelfs geen enkele melding van die wijziging. Dat had natuurlijk wel gemoeten. Het college heeft de plicht de raad actief te informeren over wijzigingen van beleid. Ook na de wijziging hebben wethouders Duivesteijn en Scholten naar de raad en de ondernemers in de stad het beeld overeind gehouden dat retailpark Poort thematisch zou worden ingevuld.

Wethouder Scholten gaf op 29 oktober jl. nog onomwonden aan dat er geen winkels zoals de Mediamarkt en Blokker zouden komen in het park. Maar nu blijkt dat dus wel zo te zijn. "De raad en de ondernemers in de stad zijn door deze wethouders op het verkeerde been gezet. Het feit dat wethouder Scholten niet eens wist dat het beleid gewijzigd is toont wel aan dat er van gezonde communicatie binnen het college geen sprake is. Er wordt door dit college met twee monden gesproken. Alle krediet is verspeeld. Wij zullen bij het debat een motie van wantrouwen tegen beide wethouders indienen".  

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: Natuurlijk moet de Oekraïne nooit lid worden van de NAVO (en de EU). Een bufferstaat tussen het Westen en Rusland is…

by Toon van Dijk

 

twitter