• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Alles en iedereen in Almere, inclusief leden van het college van B&W, meende jarenlang dat er in het retailpark in Almere Poort slechts detailhandel op het gebied van sport en leisure komt. Onlangs bleek dat wethouder Duivesteijn er al die jaren anders over heeft gedacht maar daar niets over heeft gezegd.

Wel zijn er in de tussentijd door de wethouder contracten gesloten voor de invulling van het retailpark waardoor de gemeente de verplichting heeft alle winkels, met uitzondering van een supermarkt, toe te staan. Uit een studie blijkt dat het stadshart daardoor met ernstig teruglopende bezoekersaantallen en dalende omzetten te maken gaat krijgen. En dat is nu precies wat de gemeenteraad in 2007 bij het vast stellen van het bestemmingsplan wilde voorkomen. Wat de PVV betreft is wethouder Duivesteijn te kort geschoten in zijn verplichting om de gemeenteraad actief te informeren.

Dat beeld wordt nog versterkt doordat gisteren bekend werd dat de wethouder een onderzoek naar de gevolgen van detailhandel in het retailpark niet naar de raad heeft gezonden. Wethouder Duivesteijn gaf aan dat het rapport een ambtelijk stuk zou zijn en dat het in het college niet besproken zou zijn. Volgens de PVV is dat gewoon lariekoek. In beantwoording van vragen van ondernemers op 25 september 2012 wordt door het college van B&W immers gewoon naar het rapport verwezen. Er wordt dus met het rapport geschermd wanneer het uitkomt maar als het niet uit komt bestaat het even niet. 

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: Natuurlijk moet de Oekraïne nooit lid worden van de NAVO (en de EU). Een bufferstaat tussen het Westen en Rusland is…

by Toon van Dijk

 

twitter