• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Voorzitter,

We zijn een week verder sinds het vorige debat en in plaats van dat het beter gaat, is het slechter geworden. Veel slechter.

Het zijn nu niet alleen meer de bussen die bekogeld worden door Marokkaans straattuig maar ook de woningruiten van de bewoners. Bewoners die volgens de politie diezelfde politie assisteerden bij het inrekenen van de verdachten van de busterreur. Bewoners die het aandurfden de daders aan te wijzen.

Vz, dit is in twee opzichten ernstig. In de eerste plaats omdat deze terreur, die volgens de berichten al langere tijd gaande is, betekent dat de veiligheid van de de inwoners van onze stad en hun eigendommen voor de terreur van deze straatcriminelen niet langer gegarandeerd is.

In de tweede plaats omdat de terreur van dit straattuig nu leidt tot een situatie waarin de burgers van onze stad zich niét meer durven uit te spreken over de daders, uit angst voor vergelding. Uit angst dat er een steen door hun ruit gaat. Uit angst in elkaar geslagen te worden. De enkeling die zich durft uit te spreken dreigt het recht in eigen hand te nemen omdat hij zich kennelijk door de politie niet meer beschermd voelt.

Vz, er ontstaat een situatie waarin de politie de ogen en oren van de burgers in de wijk kwijt is. Een situatie waarin het tuig de macht aan het grijpen is en waar de overheid haar geweldsmonopolie dreigt kwijt te raken. En ze grijpen de macht omdat ze geen strobreed in de weg gelegd wordt. Dit schorem is niet gevoelig voor huisbezoekjes en gesprekjes. Er moet keihard ingegrepen worden.

Vz, de maatschappelijke orde is verstoord. Gezagsgetrouwe burgers wordt de mond gesnoerd door islamitische straatterroristen. We zijn beland in een situatie waarin van de burgemeester als verantwoordelijke voor de veiligheid en openbare orde maatregelen worden verwacht. Harde en concrete maatregelen die direct tot een resultaat leiden. Het vertrouwen van burgers dat zij zich beschermd weten door de overheid moet hersteld worden zodat die burgers weer bereid zijn de politie te helpen om het tuig dat hun wijk terroriseert in de kraag te vatten en achter slot en grendel te gooien. U heeft de bevoegdheden. Wat gaat u doen?

Verkiezingsfilm

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

 

twitter