• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Voorzitter,

Het college heeft een begroting gepresenteerd waaruit blijkt dat het in de periode van af 2015 een duizelingwekkende greep in de reservepot heeft gedaan van maar liefst 83 miljoen euro. Feitelijk komt dit college voor het door haar uitgevoerde beleid ieder jaar te kort. Maar in plaats van het mes  te zetten in cultuur en prestigeprojecten wordt er ten koste van de reserves extra geld in gepompt. Als gevolg daarvan is Almere bijkans aan de bedelstaf. Maar het college gaat onverdroten voort.

 

Zo heeft dit college structureel een ton per jaar extra over voor de culturele belastinggeldverbrassers van Corrosia. Als dank liet de directeur direct weten dat het niet genoeg is.  Voorzitter, uit de jaarrekening van Corrosia blijkt dat het in 2015 van de totale inkomsten van bijna € 800.000,- slechts € 33.000,- aan publieksinkomsten ontving en bijna € 600.000,- aan subsidie. Corrosia krijgt de broek nog niet tot aan de enkels omhoog en mijn fractie zal dan ook voorstellen deze maatregel terug te draaien.

 

Mijn fractie heeft zich ook fel verzet tegen de 3,5 miljoen euro die is geïnvesteerd in de verbouwing van het KAF. En ook hier voelen we aankomen dat deze enorme investering tot niets goeds zal leiden. We hebben inmiddels te maken met een van de aardbodem verdwenen directeur en overschrijding van de bouwtermijn. Dat zijn knalrode signalen en de PVV verwacht vanavond uitleg van de wethouder.

 

Ook de Floriade is een grootgeldverbruiker. Met een door de gemeente gefinancierde BV, het uitblijven van financiele partners uit de private sector en volstrekt ongefundeerde aannames over bezoekersaantallen is de Floriade het spreekwoordelijke ongeluk dat staat te wachten om te gebeuren. Maar dit college komt niet bij zinnen. Terwijl deskundigen waarschuwen voor grote investeringen in woongebieden in Almere en de huizenmarkt opzichtig op weg is naar de volgende crisis, pompt Almere miljoenen belastinggeld in een afgewaardeerde tentoonstelling om daar uiteindelijk een nieuwe wijk uit de grond te stampen waar dan vervolgens als het zover is natuurlijk honderden asieleisers gehuisvest moeten worden. Want voorzitter, dat probleem is met het beleid van onze overheid dan echt nog niet opgelost.

 

In de begroting is verder opgenomen een verdubbeling van het budget voor de aanpak van radicalisering. Voorzitter, dat is weggegooid geld als de burgemeester zonder problemen blijft toestaan dat islamitische haatpredikers vrijwel iedere maand een bezoek aan de moskeeën in Almere brengen, als islamitische jongerenorganisaties uit onze stad zich ongestoord kunnen terugtrekken in de Ardennen voor een weekendje jihadles en als in de moskeeën van onze  stad niet langer de Nederlandse wet geldt maar de sharia. De burgemeester verschuilt zich steevast achter regeltjes als de PVV hier vragen over stelt. Maar daarmee maakt hij het probleem groter en Almeerders uiteindelijk slachtoffer van dit capitulatiebeleid.

 

En een verdubbeling van het budget heeft ook geen zin als we doorgaan met het huisvesten van islamitische soldaten in onze wijken. Inmiddels staat vast dat islamitische terroristen opgaan in de stroom van asieleisers die onze kant op komt. En toch heeft dit college er geen problemen mee om tientallen potentiële terroristen te huisvesten tegenover een basisschool in Tussen de Vaarten. In Duitsland is het aantal zedenmisdrijven door de enorme toestroom van islamitische migranten geëxplodeerd. Ik geef een paar voorbeelden.

 
  • In Baden-Würtenberg staat een 29-jarige Syriër terecht voor het seksueel aanraken van 10 kinderen;

  • Ook in Baden-Würtenberg trekt een 26-jarige Syriër  een vrouw de bosjes in en probeerde de kleren van haar af te trekken.

  • In Hamburg verkracht een groep jonge migranten een meisje van 14 en laat het in de kou achter;

 

Ik heb er niet naar hoeven speuren. De gruwelijke lijst is eindeloos. De voorbeelden komen uit een periode van 10 dagen deze maand. En dit college geeft dit gevaar een woonhuis tegenover kinderen. Voorzitter, dat is onbestaanbaar en totaal onverantwoord. Voorzitter, ik hoop dat het niet zal gebeuren maar die hoop is vrees ik ijdel. De PVV houdt dit college verantwoordelijk voor het volgende Almeerse slachtoffer als dit besluit niet wordt teruggedraaid. De PVV heeft daarvoor al een agendaverzoek ingediend..

 

Voorzitter, De PVV heeft bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer gewaarschuwd dat we ons land kwijt raken als we niet gauw wakker worden. Almere is de kanarie in de kolenmijn. Als een van de snelst islamiserende steden in Nederland zullen de gevolgen van die islamisering hier het eerst duidelijk worden.   

 

Het is tijd om het tij te keren. De PVV roept het college op te stoppen met deze onzin. Verbrand jullie coalitieakkoord. Stop de onzinnige miljoeneninvesteringen in elitaire cultuurprojectjes, Kap met die stompzinnige Floriade. Zorg zonder bezuinigingen voor onze ouderen en zieken. En voorzitter, de-islamiseer Almere. Voor het te laat is. Voordat meer meisjes, vrouwen en ouderen het slachtoffer zijn. Voor we onze stad definitief kwijt zijn.  

Verkiezingsfilm

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

 

twitter