• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Omwonenden van de Abou Bakr Assadik moskee in Almere Stad zijn nog steeds woedend over de parkeerchaos en vroege gebedsoproep van afgelopen vrijdag. Het was Suikerfeest, het einde van de Ramadan.

Volgens een aantal bewoners van de Staatsliedenwijk werden gelovigen vanaf zonsopgang, om kwart over vijf, ruw gewekt door de zogenoemde: 'adhan'. Via luidsprekers wordt er opgeroepen tot gebed. "Ik werd er wakker van en heb geen oog meer dichtgedaan, volgens mij mag dit helemaal niet", zegt een buurtbewoner.

Na de gebedsoproep stroomde volgens omwonenden de wijk vol met moskeebezoekers en werden overal in de buurt auto's geparkeerd. Daarbij werden de voertuigen en garages van buurtbewoners geblokkeerd. "Ik werk in de zorg en moet mensen insuline toedienen. Ik kon niet weg omdat mijn auto ingeparkeerd was. Dat is onbeschoft en schandalig", aldus een omwonende. Toen moskeegangers op hun gedrag werden aangesproken zouden ze dreigende taal hebben uitgeslagen, zoals: 'Ik kom terug en sla je je eigen huis uit'.

Wat deed de politie?
Volgens bewoners deden de aanwezige politieagenten en handhavers helemaal niets. "Ze stonden erbij en keken ernaar. Ik vroeg waarom en ze zeiden dat ze instructie hadden gekregen om niet te handhaven", zegt een boze buurtbewoner. De politie en gemeente kunnen dit nog niet bevestigen.

Is er aangifte gedaan?
De buurt zegt al jarenlang overlast te hebben van de moskee, nu zijn ze zo boos dat de sfeer er grimmig is. "Dit gaat een keer volledig uit de hand lopen." Twee buurtbewoners gaan aangifte doen bij de politie vanwege bedreiging door moskeebezoekers.

Wat is de reactie van de moskee?
Een woordvoerder van de Abou Bakr Assadik moskee laat maandagavond weten dat het bestuur de omwonenden niet tot last wil zijn tijdens de gebedsdiensten. De bezoekers zijn er door het bestuur meerdere malen op gewezen om respect te hebben voor de buurtbewoners en dat er geparkeerd moet worden in de vakken.

Schriftelijke vragen
De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de gang van zaken. Dinsdagavond is er een regulier overleg tussen het moskeebestuur, buurtbewoners, de politie en de gemeente. De kwestie zal daar aan de orde komen.

Bron: Omroep Flevoland

PVV-ers gezocht

Binnenkort zijn er weer de Tweede Kamer verkiezingen. Met ons allen willen we natuurlijk de PVV de grootste maken zodat er eindelijk een verandering kan gaan plaats vinden in Nederland! Wij kunnen dit niet alleen en hebben daarbij uw hulp nodig. De PVV in Almere is dan ook dringend op zoek naar vrijwilligers om ons te komen helpen.

De PVV Almere zoekt nieuw talent voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 Ben jij geïnteresseerd om mee te doen, meld je dan ook aan op het onderstaand mailadres; Meld je aan op het volgende mailadres [email protected].

 

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @RealCandaceO: It has now been unveiled that the Democrats are planning to pack the Supreme Court. This needs to be fought tooth and na…

by Toon van Dijk

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: De VVD heeft ervoor gezorgd dat we alleen maar minder IC-plekken hebben, dat medewerkers op de IC zijn ontslagen, zijn…

by Toon van Dijk

 

twitter