• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

 

De gemeenteraad van Almere heeft donderdag een pittig debat gevoerd over de Floriade. Inzet waren de notulen van een belangrijke vergadering tussen de raad van commissarissen en de directie van de Floriade BV. De PVV kaartte het onderwerp in een interpellatiedebat aan. Een groot deel van de gemeenteraad wil die notulen inzien, omdat daarin waarschijnlijk te lezen is waarom de raad van commissarissen half juli opstapte.

De toezichthouders zeiden zelf destijds dat het te maken had met de verandering van de plannen, maar sommige politici twijfelen daar aan. Omdat ze als gemeenteraadsleden binnenkort weer beslissingen over de Floriade moeten nemen, willen ze nu eerst de notulen zien.

Het college van B en W zou die stukken aan de raad moeten verschaffen omdat ze als aandeelhouder aan die informatie zou kunnen komen. Maar het college is dat niet van plan. Volgens burgemeester Franc Weerwind heeft het college de notulen niet. Bovendien, zo zegt Weerwind, gaat het om een vergadering van een besloten vennootschap, en die hoeft die stukken niet openbaar te maken. Omdat meerdere fracties bleven aandringen, gaat Weerwind de Floriade BV alsnog vragen om de notulen aan de raad beschikbaar te stellen.

Bron: Omroep FLevoland

Verkiezingsfilm

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @AmyMek: Flashback... Remember when Sen. Kamala Harris joked about killing President Trump, VP Mike Pence, or AG Jeff Sessions if they…

by Toon van Dijk

 

twitter