• TK Banner Oproep Vekiezingen


ALMERE – Een groot deel van de oppositie wil dat het college de notulen vrijgeeft van de vergadering waarin de Raad van Commissarissen (RvC) opstapte. Burgemeester en Wethouders weigeren dat echter. Zij vinden dat de BV een aparte entiteit is met hun eigen verantwoording.

Op initiatief van de PVV werd donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering een extra debat ingelast om B&W te dwingen de notulen vrij te geven. Ook een aantal partijen uit de coalitie wilde openheid van zaken. Zij vinden dat de gemeente als enige aandeelhouder van de Floriade BV via de notulen inzicht moet geven waarom de RvC opstapte.
Burgemeester Franc Weerwind wilde niet zomaar aan die wens toegeven. Hij stelde dat de gemeenteraad eerder besloot de Floriade BV ‘op afstand’ te houden en dat de BV in dit geval dus ook haar eigen boontjes moet doppen. Bovendien, zo zei Weerwind, heeft hij die notulen zelf ook niet gezien. Door de politieke druk zegde de burgemeester wel toe aan de Floriade BV te vragen of de notulen beschikbaar kunnen worden gesteld aan de raad.
Dat was onvoldoende voor de PVV. De partij diende, gesteund door SP en de Partij voor de Dieren (PvdD), een motie in om de raad alsnog inzicht in de notulen te geven. Die motie haalde het niet omdat alle coalitiepartijen (ook degene die wel inzicht wilden in de notulen, zoals de ChristenUnie) tegen stemden.

Bron: Almere Deze Week

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter