• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad


ALMERE – Een groot deel van de oppositie wil dat het college de notulen vrijgeeft van de vergadering waarin de Raad van Commissarissen (RvC) opstapte. Burgemeester en Wethouders weigeren dat echter. Zij vinden dat de BV een aparte entiteit is met hun eigen verantwoording.

Op initiatief van de PVV werd donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering een extra debat ingelast om B&W te dwingen de notulen vrij te geven. Ook een aantal partijen uit de coalitie wilde openheid van zaken. Zij vinden dat de gemeente als enige aandeelhouder van de Floriade BV via de notulen inzicht moet geven waarom de RvC opstapte.
Burgemeester Franc Weerwind wilde niet zomaar aan die wens toegeven. Hij stelde dat de gemeenteraad eerder besloot de Floriade BV ‘op afstand’ te houden en dat de BV in dit geval dus ook haar eigen boontjes moet doppen. Bovendien, zo zei Weerwind, heeft hij die notulen zelf ook niet gezien. Door de politieke druk zegde de burgemeester wel toe aan de Floriade BV te vragen of de notulen beschikbaar kunnen worden gesteld aan de raad.
Dat was onvoldoende voor de PVV. De partij diende, gesteund door SP en de Partij voor de Dieren (PvdD), een motie in om de raad alsnog inzicht in de notulen te geven. Die motie haalde het niet omdat alle coalitiepartijen (ook degene die wel inzicht wilden in de notulen, zoals de ChristenUnie) tegen stemden.

Bron: Almere Deze Week

PVV-ers gezocht

Binnenkort zijn er weer de Tweede Kamer verkiezingen. Met ons allen willen we natuurlijk de PVV de grootste maken zodat er eindelijk een verandering kan gaan plaats vinden in Nederland! Wij kunnen dit niet alleen en hebben daarbij uw hulp nodig. De PVV in Almere is dan ook dringend op zoek naar vrijwilligers om ons te komen helpen.

De PVV Almere zoekt nieuw talent voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 Ben jij geïnteresseerd om mee te doen, meld je dan ook aan op het onderstaand mailadres; Meld je aan op het volgende mailadres [email protected].

 

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @RealCandaceO: It has now been unveiled that the Democrats are planning to pack the Supreme Court. This needs to be fought tooth and na…

by Toon van Dijk

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: De VVD heeft ervoor gezorgd dat we alleen maar minder IC-plekken hebben, dat medewerkers op de IC zijn ontslagen, zijn…

by Toon van Dijk

 

twitter