• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Burgemeester Franc Weerwind moet de moskee Abou Bakr in Almere onmiddellijk sluiten. Dat zegt fractievoorzitter van de PVV Toon van Dijk, klik op de link om te horen wat Toon van Dijk zegt.

Aanleiding is het gezamenlijk onderzoek door het NRC en Nieuwsuur over de invloed van salafisten op het islamitisch onderwijs in Nederland. De onderzoekers zeggen dat er in Almere twee organisaties zijn met scholen met sterk salafistische invloeden. Een van deze organisaties is de moskee Abou Bakr aan de Clemenceaustraat in Almere.

Volgens fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV is deze moskee nu al zo vaak negatief in het nieuws geweest dat burgemeester Franc Weerwind echt moet ingrijpen. Volgens Van Dijk zijn 'ze' niet te vertrouwen. Van Dijk heeft schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan het stadsbestuur.

Volgens NRC en Nieuwsuur leren kinderen op salafistische moskeescholen dat mensen met een ander geloof of levensovertuiging de doodstraf verdienen. Ook leren de kinderen zich af te keren van de Nederlandse samenleving. Salafisme is een strenge, orthodoxe interpretatie van de islam.

VVD: stadsbestuur moet stelling nemen
De PVV is niet de enige partij die maatregelen wil. De grootste collegepartij VVD maakt zich ook zorgen over de bevindingen van de onderzoekers. Fractievoorzitter Ellian zei woensdagmorgen bij Omroep Flevoland dat burgemeester en wethouders duidelijk stelling moeten nemen tegen salafisme. Ook moet het college volgens hem aangeven wat het gaat doen om anti-democratische en onverdraagzame boodschappen tegen te gaan.

Burgemeester Weerwind was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Reactie moskee
Het bestuur van de moskee Abou Bakr wil niet voor camera reageren op de uitzending van Nieuwsuur. Wel is er een verklaring van het bestuur op de website geplaatst. Daarin neemt het bestuur afstand van uitlatingen die prediker Mohammed Youyou tijdens een les in de moskee deed.

Het bestuur zegt deze uitspraken volledig af te keuren. Zij zijn volgens Abou Bakr niet verenigbaar met de uitgangspunten van de islam.

In de les voor jongeren in de Almeerse moskee Aboe Bakr Assadik zei Youyou: "Het is een verplichting voor elke moslim om een afkeer te hebben van de ongelovigen. Zelfs als het je naasten zijn”. Volgens Youyou mag je best vriendelijk zijn, maar mag je ongelovigen niet prijzen, loven, of van ze houden. Veel moeite zal dit niet kosten, denkt hij, omdat de mens 'van nature' een afkeer zou hebben van van 'het slechte'. "Je houdt bijvoorbeeld ook niet van moordenaars”, aldus Youyou.

De les van de prediker werd ook gestreamd op Facebook.

Bron: omroepflevoland.nl

Nieuw PVV talent gezocht!

De PVV Almere zoekt nieuw talent voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Ben jij geïnteresseerd om mee te doen, meld je dan ook aan op het onderstaand mailadres; Meld je aan op het volgende mailadres [email protected].

 

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @sypwynia: De immigratie naar Nederland is weer terug op het niveau van voor Corona: per saldo ruim 100.000 per jaar. Ga daar maar eens…

by Toon van Dijk

Toon van Dijk

RT @DDStandaard: Fleur Agema woedend op plaatsing asielzoekers in hotels: ‘Het was eerst voor ouderen bedoeld, nu worden deze plekken wegge…

by Toon van Dijk

 

twitter