• TK Banner Oproep Vekiezingen
  • banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner zwembad

De Almeerse PVV zet vraagtekens bij het bedrag dat de gemeente misloopt als theatergezelschap Vis à Vis op de bestaande plek blijft aan het Almeerderstrand in Almere. Dat vertelt fractievoorzitter Toon van Dijk. Volgens het college loopt de gemeente dan zo'n 20 miljoen euro mis. Dat komt doordat een deel van geplande woningbouw in Almere Poort geschrapt moet worden.

Het miljoenenbedrag staat in een voorstel dat het college woensdag aan de gemeenteraad deed. Daarin wordt gesteld dat het theatergezelschap mag blijven waar het zit. Dat kost dan wel geld. "Het lijkt alsof het college een halve chantagetactiek gebruikt om ervoor te zorgen dat het theatergezelschap toch gaat verhuizen", vertelt Van Dijk. In zijn ogen heeft het college alleen de uitersten benoemd in het voorstel. "De tussenoplossingen staan er niet in", zo zegt hij. De fractievoorzitter vraagt zich af of het bedrag dat de gemeente misloopt niet lager kan. Hij vindt dat het college daar goed naar moet kijken.

Reacties andere partijen
Volgens fractievoorzitter Ulysse Ellian van de VVD gaat de partij nog bekijken wat ze van het voorstel vindt. Hij denkt snel meer duidelijkheid te geven. Ook fractievoorzitter Martine van Bemmel van D66 laat weten het oordeel van het college nog binnen de fractie te moeten bespreken. Wel zegt ze blij te zijn dat er eindelijk een besluit is genomen over het lot van Vis à Vis. GroenLinks heeft het voorstel van het college ook nog niet intern besproken, dat gebeurt vermoedelijk komende week. Fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden zegt de stukken eerst goed te willen doornemen alvorens haar partij een standpunt inneemt.

Theater of huizen?
De gemeente wilde liever woningen bouwen op de plek waar het theater nu zit. Vis à Vis wilde na een eerdere gedwongen verhuizing op het terrein bij Almere Poort blijven en stelde dat de gemeente dat ook heeft beloofd. Vis à Vis dreigde bij een nieuwe gedwongen verhuizing te vertrekken uit Almere.

Als Vis à Vis inderdaad mag blijven komt een einde aan jarenlang gesteggel met de gemeente. De raad moet nog beslissen of het akkoord gaat met het voorstel van het college. Die kans is groot aangezien de raad zich eerder al hardmaakte voor een permenante vestiging van de theatergroep op de huidige locatie.

Bronvermelding: Omroepflevoland.nl

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover