• TK Banner Oproep Vekiezingen
  • banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner zwembad

Een duidelijke meerderheid van 57% van de Almeerders geeft aan dat ze willen dat de Floriade niet doorgaat. Weer wordt bevestigd wat de PVV al jaren zegt: Er is geen draagvlak in Almere voor het organiseren van dit peperdure prestige-evenement. Het wordt nu ook voor de coalitiepartijen tijd om niet langer vast te houden aan luchtkastelen en op 4 juni de motie van de PVV om te stoppen met de Floriade te steunen.

Maar daarmee is het boek niet gesloten. Er moet een raadsenquĂȘte komen die blootlegt hoe het kan dat opeenvolgende Almeerse besturen door zijn gegaan met de grootste dwaling uit de geschiedenis van onze stad. Die onthult hoe het kan dat ondanks waarschuwingen van alle kanten, Almere door de Floriade opgezadeld is met een verlies waarvan ik wel durf te zeggen dat het veel groter zal zijn dan nu wordt voorspeld.

En dat is niet het enige gevolg dat een besluit om met de Floriade te stoppen moet hebben. Het college kan niet anders dan haar conclusies trekken uit dit bestuurlijke debacle en zal af moeten treden. De verantwoordelijkheid nemen voor dit miljoenendebacle is wat het politiek-bestuurlijk verantwoordingsproces verlangt van het college. Het is in de ogen van de PVV onbestaanbaar dat dit college zegt: "Jammer en sorry voor al die miljoenen, maar nu gaan we gewoon weer rustig door".

Toon van Dijk, fractievoorzitter PVV

Bron: https://almeredezeweek.nl/article/details/opinie-pvv-het-volk-heeft-gesproken-over-floriade

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover