• TK Banner Oproep Vekiezingen
  • banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner zwembad

Afgelopen week hebben twee prominenten op het gebied van het organiseren van evenementen hun licht laten schijnen over de Floriade in Almere. De directrice van Walibi, mevrouw Van Till, noemt De Floriade ‘echt een achterhaald principe’. Zij zegt terecht dat zodra je het als stad hebt over de Floriade, er sprake is van imagoschade.

Hans van Driem, oud floriadedirecteur, noemt het Floriadeconcept ‘zo dood als een pier’.

Maar onze bestuurders, in de rug gedekt door coalitiepartijen die elkaar in een wurggreephouden, weten het allemaal beter.

Het college slaagt er jaren niet in de Floriade aan de man te brengen. En ook nu verandert daar niets in. Ook vanavond komt de wethouder niet verder dan op te merken dat het verhaal beter verteld moet worden.
Vz.
Een slecht verhaal kun je beter vertellen. Het blijft een slecht verhaal.
En de mensen weten dat. Die laten zich geen fabeltjes verkopen.
En ik zei het al eerder. Het college vertaalt de oproep tot meer focus en betere samenwerking in een vergroting van de organisatie. Dat leidt tot meer kosten, tragere besluitvorming, meer kans op onenigheden en minder eigenaarschap.

Vz,
De PVV was en is ontstemd door de handelwijze van het college. Door het kiezen van een richting, van een scenario heeft het college de raad verdeeld. Coalitiepartijen voelden nul vrijheid hun kritische geluiden om te zetten in een stem voor het afbouwscenario. Zuiver was het geweest als het college neutraal gereageerd zou hebben op het rapport van de verkenner
de de raad alle ruimte had gelaten in het belang van Almere te beslissen. Wat we nu krijgen is een politieke, door angst ingegeven beslissing die geen enkel recht doet aan de belangen van onze inwoners. Dat hebben die inwoners ook zelf te kennen gegeven. Een aspect dat het college vanavond volledig buiten beschouwing heeft gelaten. Wat college en coalitie gaan beslissen, is een blunder van ongekende proporties. Miljoenen euro’s belastinggeld waar veel mooie dingen voor onze stad mee gedaan hadden kunnen worden, worden kansloos over de balk gesmeten.

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover