• TK Banner Oproep Vekiezingen
  • banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner zwembad

Frank Fesevur, raadslid van de PVV in Almere, heeft namens zijn partij schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders. De partij vraagt zich af of de gemeente met zijn inkoopbeleid wel genoeg steun biedt aan lokale ondernemers.

In totaal zijn er door de PVV zes vragen opgesteld, die allemaal betrekking hebben op hoe de gemeente met haar inkoopbeleid omgaat met de lokale ondernemers. Frank Fesevur licht toe: "We hebben diverse geluiden ontvangen van Almeerse bedrijven die zich zorgen maken of de gemeente zich wel hard genoeg inzet om juist lokale ondernemers een kans te geven om een opdracht van de gemeente te krijgen. We horen dat de gemeente toch vaak kiest voor oude, bekende partijen waar voorheen al contracten mee waren, en hiermee lokale bedrijven geen kans biedt. Ik wil weten of dat klopt. Ook krijgen we het signaal dat de aanbestedingen niet altijd even transparant zijn. Nieuwe lokale inschrijvers hebben soms niet de informatie die bestaande leveranciers wel hebben, en dat geeft hen een oneerlijke positie om mee te dingen bij nieuwe opdrachten."

Inkoopplein

In januari werd in Almere door de gemeente het inkoopplein gelanceerd. Hierop kunnen lokale ondernemers zich inschrijven, zodat de gemeente een goed beeld heeft van welke Almeerse ondernemers beschikbaar zijn voor opdrachten. Het doel van dit inkoopplein was om juist de samenwerking tussen de gemeente en Almeerse ondernemers te vergroten. In april van dit jaar benadrukte wethouder Veeningen (Economische Zaken) nog het belang van het inkoopplein bij de gemeentelijke ambtenaren. De PVV wil nu weten hoe vaak er inmiddels al gebruik is gemaakt van ondernemers die geregistreerd staan op dit inkooplein en hoe vaak men gebruik heeft gemaakt van Almeerse ondernemingen in verhouding tot ondernemingen buiten de stadsgrenzen.

Busvervoer

In de schriftelijke vragen wordt ook meer opheldering gevraagd over het busvervoer tijdens de Floriade. De PVV wil weten of het klopt dat er door de gemeente voor dezelfde Limburgse bus-ondernemer Munckhof is gekozen als tijdens de Floriade in Venlo. Mocht dat zo zijn, dan wil de partij graag weten waarom er voor dit vervoer niet lokaal een aanbesteding is gedaan.

Sneeuwbaleffect

Fesevur benadrukt hoe belangrijk het is dat de gemeente actief steun geeft aan lokale ondernemers en ze een eerlijke kans geeft om opdrachten van de gemeente te ontvangen. "Juist nu in coronatijd is die steun nodig, nog meer dan normaal. Het is belangrijk dat de gemeente goed omgaat met zijn inkoopbeleid. Als dat niet gebeurt, treedt er een sneeuwbaleffect op. Als een lokale ondernemer failliet gaat, heeft dat ook zijn weerslag op het personeel. Werkloosheid zorgt voor een lagere bestedingsruimte en hierdoor wordt er ook lokaal weer minder geld uitgegeven aan andere Almeerse ondernemers. Daarom is het zo belangrijk om te beseffen dat elke ondernemer telt."

Het college van Burgemeester en Wethouders geeft binnen zes weken antwoord op de gestelde schriftelijke vragen.

Bron: www.almeredezeweek.nl

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover