• TK Banner Oproep Vekiezingen
  • banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner zwembad

ALMERE – “DENK heeft onze motie uit 2017 om de Nederlandse en Almeerse vlag in de raadszaal te plaatsen gejat”, zei raadslid Chris Jansen van de PVV tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag. DENK diende inderdaad vrijwel dezelfde motie in als de PVV destijds. Toen werd de motie verworpen, nu lijkt de motie wél op steun van de raad te kunnen rekenen.

Door Robert Mienstra

Jansen vermoedde dat destijds de motie van de PVV verworpen werd, juist omdat hij van de PVV kwam. Nu de motie van DENK komt, lijkt er wel een meerderheid te zijn in de raad om de vlaggen in de raadszaal te plaatsen. Overigens merkte Jansen fijntjes op dat DENK in 2017 tegen de vlaggenmotie had gestemd.
Opvallend

Jansen toonde dat hij niet de beroerdste is zei de motie van DENK te gaan steunen. Opvallend was dat ook Forum voor Democratie de motie van Denk mede gaat ondertekenen, net als de VVD. “U zult verbaasd zijn dat wij dat doen”, zei Karine de Potter van Forum voor Democratie, “maar wij vinden dit wel een goed idee.” BIJ1 vond dat de regenboogvlag nu ook wel in de raadszaal een plekje kon vinden, maar kreeg daar de handen niet voor op elkaar.
Trots

DENK vindt dat de Almeerse vlag een symbool van trots voor alle Almeerders is of kan zijn en de dat de Nederlandse vlag symbool staat voor trots op ons land. In de raadzaal staan de vlaggen nog niet. Een plaats geven voor de Almeerse vlag in de raadzaal prima past bij het beleid van de gemeente ‘Almere voor iedereen, door iedereen’ en de Nederlandse vlag hoort als symbool van eenheid en verbondenheid ook thuis in de Raadzaal van Almere.

Hoewel de Politieke Markt donderdag over de begroting ging, werd de vlaggenmotie toch behandeld, hoewel hij niet met die begroting te maken had. De motie slipte er eigenlijk gewoon een beetje tussendoor. Het college liet weten deze motie geheel aan de raad over te laten.

Bron: Almere Deze Week

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover