• TK Banner Oproep Vekiezingen

Op het eerste gezicht lijkt het allemaal heel onschuldig. Vanwege teruglopende aantallen leerlingen in Kruidenwijk en de Bouwmeesterbuurt wordt een aantal scholen opgeheven en samengevoegd. Maar is dit wel het hele verhaal? En waarom is de wethouder zo stil? De betrokken scholen in Kruidenwijk, De Peperbus en De Kaardebol, gaan samen verder onder de naam De Heliotroop. Ook de nevenvestiging van De Marionet wordt verbonden met De Kruidenwijzer.

In de Bouwmeesterbuurt wordt De Trinoom opgeheven. Deze gaat verder onder de naam Montessorischool Almere-Buiten. Dit proces is al in juni 2010 ingezet, maar nu wordt de gemeenteraad officieel op de hoogte gebracht. Op deze manier worden (zeer) zwakke scholen samengevoegd waardoor het totale aantal zwakke en zeer zwakke scholen terugloopt. Want nieuwe scholen hebben nog geen inspectie rapport. En dit is nu precies wat wethouder Peeters heeft beloofd. Geen zwakke scholen meer in 2014.

De PVV is van mening dat het verbeteren van (zeer) zwakke scholen de enige en juiste manier is om het aantal terug te dringen. Niet het opheffen en/of samenvoegen van deze scholen. Kunstgrepen om zowel ASG (Almeerse Scholen Groep) als de wethouder in het zonnetje te zetten zijn natuurlijk te gek voor woorden. Dit zijn gewoon schijnoplossingen waarmee de betrokken kinderen nog steeds niet de garantie hebben dat ze goed onderwijs krijgen, aldus Chris Jansen.

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter