• TK Banner Oproep Vekiezingen
  • banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner zwembad

Elk jaar verlenen de coalitiepartijen in Almere PvdA wethouder Duivesteijn ontheffing van zijn wettelijke verplichting om in Almere te wonen. Dat kost de Almeerders ieder jaar opnieuw tienduizenden euro's voor extra reiskosten, een extra woning en extra onkosten. Allemaal omdat de wethouder al meer dan 6 jaar het domweg vertikt om in Almere te komen wonen.

Ieder jaar is het argument om deze absurde situatie te laten voortduren hetzelfde; de vermeende bijzondere kwaliteiten van wethouder Duivesteijn. De afgelopen week hebben we een paar prachtige voorbeelden van deze bijzondere kwaliteiten mogen aanschouwen. Vorige week maandag was er een debat op Omroep Flevoland over het Doe-Eens-Normaal Manifest. De duurzaamheidsvisie van de PVV voor Almere. Uitgenodigd maar niet aanwezig was wethouder Duivesteijn. De wethouder die klaarblijkelijk zijn eigen Almere Princicples niet belangrijk genoeg acht om ze te verdedigen maar ze natuurlijk wel inzet om politieke vriendjes er een goedbetaalde opdracht mee te bezorgen.

Op donderdag 16 februari jl. was er de bespreking over de kosten van de Floriade 2022. Wethouder Duivesteijn werd door Omroep Flevoland stevig aan de tand gevoeld over de kosten, en dan vooral de kosten voor Almere. Toen pijnlijk duidelijk werd dat de wethouder feitelijk geen flauw benul had van die kosten sloeg de frustratie toe en mepte hij kwaad de microfoon weg

Dat zijn dus die bijzondere kwaliteiten van wethouder Duivesteijn. Als er naar de kosten of verantwoording over zijn beleid wordt gevraagd, dan voert de wethouder of een toneelstukje op of slaat hij verslaggevers van zich af. Wat de PVV betreft is Duivesteijn gewoon een elitaire PvdA bestuurder die zijn neus ophaalt voor de burgers van Almere. Daar zit geen greintje bijzondere kwaliteit aan. De coalitiepartijen hebben wat uit te leggen als er binnenkort weer over de ontheffing van de wethouder beslist moet worden.  

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover